Zdroj: http://www.sskpraha5.cz/index.php?a=vylety-archiv/11.4.2015-vylet-do-muzeum-na-demarkacni-linii-v-rokycanech-report  •  Vydáno: 13.4.2015 8:40  •  Autor: Admin

11.4.2015 - Výlet do MUZEUM NA DEMARKAČNÍ LINII V ROKYCANECH - REPORT

11.4.2015 - Výlet do MUZEUM NA DEMARKAČNÍ LINII V ROKYCANECH - REPORTV sobotu 11.4.2015 jsme uskutečnili první letošní výlet nejen do přírody ...

V sobotu 11.4.2015 jsme uskutečnili první letošní výlet nejen do přírody. Tentokrát jsme se vypravili do Muzea na demarkační linii v Rokycanech. Cestovali jsme vlakem a po příjezdu do Rokycan jsem dorazili procházkou do muzea, kde na nás již čekal průvodce p.Koch.

Zajímavostí zcela určitě je, že celé muzeum je zcela soukrommé v rodinných rukách a např. veškerá technika je plně provozuschopná. V průběhu prohlídky jsme se seznámili s velkým množstvím bojové techniky od období druhé světové války až po nedávnou minulost. 

      ¨

V další částí prohlídky nám pak p.Koch velmi poutavě prezentoval na samostatných expozicích muzea období konce 2.světové války v Rokycanech na demarakční linii. Součástí prezentace byly také informace o Českých legionářích v zahraničí v období druhé světové války a mnoho dalších zajimavých historických informací z tohto období České historie.

      

 Vyvrcholením návštěvy pak bylo svezení v pásovém vozidle pěchoty BVP na místním malém tankodromu, které jsme si opravdu užili.

      


Výlet jsme zakončili krátkým obědem na nádraží v Rokycanech a přesunem domů. Do Prahy jsme dorazili kolem 18 hodiny. 


Kompeltní fotografie z výletu naleznete na RAJCE.net : http://sskpraha5.rajce.idnes.cz/